SÄKER

TRYGG

GRÖN IT

VILKA ÄR VI?

Wekudata tillhandahåller kompletta lösningar för att effektivisera för ert företag.

Företaget består av kunniga och engagerade medarbetare. Vi har kompetens inom samtliga områden, alltifrån hosting, bredband, affärssystem, IP-telefoni till online backup. Vi har lång erfarenhet och ser till att din IT-miljö tas om hand till ett rimligt pris med hög säkerhet.

 

Vi arbetar mycket med hosting vilket innebär att du inte längre har behov av egen utrustning. Vi flyttar helt enkelt ut de program och data som behövs och lyfter över till oss. Förutom förbättrad miljö (Grön IT) säkrar det även driften och bidrar till ekonomisk vinning.

Wekudata grundades 1995 med ambitionen att sälja hårdvara och konsultverksamhet. Verksamheten utgick ifrån en liten butikslokal i Laholms Centrum.
Hösten 2000 flyttades all verksamhet till Lantmannagatan och de gamla lokstallarna och vi utvidgade verksamheten till det som idag är ett väl rutinerat IT-företag.

Wekudata har sitt huvudkontor i Laholm på Lantmannagatan. Här finner du också en fysisk butik där vi säljer hårdvara och där du kan träffa våra tekniker.

Vi vet att trygghet och personlig kontakt skapar grunden för ett gott samarbete, därför lägger vi stor vikt vid att ha en så personlig service som möjligt. Wekudata erbjuder dig ett långsiktigt samarbete med både bred och hög kompetens i kombination med trevlig personal och en hög flexibilitet.

 

IT driven av
naturen

Grön IT innebär att servrar och serverhallar drivs och kyls av energi som kommer från förnybara energikällor. Insikten om möjligheterna att minska miljöpåverkan inom och med hjälp av IT ökar, främst bland privata företag.

 

Som företagare kan du bidra genom att byta ut gammal IT-utrustning, implementera lösningar för t ex power management, och införskaffa system eller lösningar för att minska miljöpåverkan.

Smart isolering & kyla

Wekudatas arbete med klimatsmarta åtgärder påbörjades för flera år sedan då taket tilläggsisolerades och det nya kylsystemet installerades. Detta har, tillsammans med andra miljövänliga åtgärder, sänkt årsförbrukningen av el drastiskt.

Serverdrift med egna solceller

Vi hostar företags IT och har servrarna på plats i vår serverhall. Dessa hallar drivs med solpaneler på vårt tak och med ett energisnålt kylsystem. Vi återanvänder en del av värmen för att värma kontoret och resten kyler vi bort med frikyla.

Samtliga bilar elektrifierade

Samtliga av våra dieseldrivna bilarna är utbytta mot elbilar. Det sparar 18 ton koldioxidutsläpp per år.

Säkerhet – en viktig hörnsten

Förebygga

Vi identifierar ert nuläge och kan därefter upprätta ett förebyggande skydd mot säkerhetshot. Det görs med övergripande säkerhetsanalys, samt erbjuder vi IT-Policy och medarbetarutbildningar.

Förhindra

För att förhindra säkerhetsincidenter arbetar vi aktivt med skydd mot spam, virus, phishing och ransomware. Vårt skydd mot intrång görs bl.a. genom kontroll av access, brandväggar, multifaktorautestiering, säker e-post och antivirusskydd. Vi erbjuder mer avancerade MSSP-tjänster som lastbalansering och WAF samt endpoint protection. Vi hjälper självklart till med VPN och säkra anslutningar även utanför kontoret.

Återställa

Backup- och restoretjänster ingår i vårt hostingpaket men finns även som tillval för servrar och enskilda datorer. Vi har möjligheten samt kunskapen av att upprätta disaster recovery, DR planer och Business Continuity som gör att din verksamhet snabbt kommer igång igen om en större incident skulle inträffa.

Lär känna teamet

Alltid nära till hands

Artur

VD

Kundfokuserad och med spring i benen.

Tora

IT-konsult

Ekonomen med ett hjärta för kundservice. Mellan orderhantering och fakturering hjälper han gärna till med sälj.

Robert

Ekonomi

Ekonomen med ett hjärta för kundservice. Mellan orderhantering och fakturering hjälper han gärna till med sälj.

David

IT-konsult

Tar sig an det mesta på webben, såväl design som innehåll.

Jan

Inköp/Sälj företag

Inköpare med alla artikelkoder i huvudet. Vårt uppslagsverk för hårdvara.

Jenna

Företagssäljare

Säljare med många bollar i rullning, allt från sociala medier till GDPR och marknadsföring.

Hampus

IT-konsult

Driven konsult som brinner för snygga och smidiga lösningar åt våra kunder.

Anders

Konsultchef

Ett ansikte många från Laholm känner igen, med sina 20+ års erfarenhet styr han som konsultchef och ser till att varenda backup går klart.

Henrik

IT-konsult

Med många års erfarenhet använder Henrik sin expertis för att hjälpa kunder men även erbjuda experthjälp till de andra teknikerna

Vill du veta mer?