Mån-Fre: 08.00-17.00 Lunchstängt: 12.00-13.00 | 0430-737 30

WeKuData AB - din lokala IT- Partner

WekuData 20 åracer80
Hem Tjänster Sökmotoroptimering Sökmotoroptimering
Sökmotoroptimering PDF Skriv ut E-postadress

Varför är det så viktigt att synas i sökmotorerna?

Att finnas på webben är inte längre tillräckligt, för att nå nya kunder måste din sajt synas. Varje minut använder miljoner människor sökmotorer på internet för att finna varor och tjänster. Närmare 90% av alla sökningar efter produkter, tjänster och information sker på de tre största sökmotorerna Google, Bing och Yahoo.

Sökmotorer är numera en av de viktigaste kanalerna för företag som vill skapa nya affärer världen över, därför är det självklart enormt viktigt att hamna högt upp på listorna över sökresultat.

WeKuData hjälper just Ert företag att nå nya eller befintliga kunder genom att strategiskt använda sökmotoroptimering för marknadsföring på Internet. Målet är att fler kvalitativa kunder( kunder som verkligen är intresserade av era produkter/tjänster) ska nå fram till just Ert företags hemsida.

Sökmotoroptimering innebär enkelt uttryckt att optimera en webbsida så att den i en sökmotor( Google, MSN, Yahoo, Sesam, Eniro etc.) visas så högt upp som möjligt bland sökresultaten, och inte drunknar i bruset av ständigt tillströmmande information. En topplacering i sökresultatet vid en sökning är mycket eftertraktad eftersom den som söker är aktivt på jakt efter en produkt, leverantör eller information.

En undersökning som utfördes av undersökningsföretaget Carat Insight, visar att 99 procent av de tillfrågade i undersökningen någon gång använt sig av en sökmotor och att 90 procent av dessa använder sökmotorer minst en gång i veckan i sitt sökande. Den absolut mest använda sökmotorn i de nordiska länderna är Google, hela 90 procent av sökmotoranvändarna använder sig av denna sökmotor för att hitta information.

Eftersom besökare från Internets sökmotorer är mycket värdefulla är det inte längre tillräckligt att endast skapa en bra webbsida, den måste också vara anpassad efter sökmotorerna för att ni ska kunna nå ut till befintliga och nya kunder. De flesta Internetanvändare skriver oftast inte in en webbadress direkt när de ska köpa något, utan använder en sökmotor för att hitta flera leverantörer. Träfflistan som sökmotorn genererar efter en sökning har ofta flera 10000-tals resultat, ibland betydligt fler, och om inte Er sajt finns representerad på de första resultatsidorna har ni med största sannolikhet precis missat en kund.

Fördelar med sökmotoroptimering

För många företag har kataloger av olika slag och tidningsannonser varit ett enkelt sätt att synas, men det är i de flesta fall mer kostnadseffektivt att satsa på sökmarknadsföring. Ofta fokuseras sökmarknadsföringen på kvantitet, att driva så mycket trafik som möjligt till företagets webbplats, vilket inte är liktydigt med ett bättre resultat. Avgörande för resultatet är istället relevansen i de sökord du som sökordsannonsör väljer att synas på. För vad är det egentligen som avgör om en besökare på företagets webbplats genomför en transaktion? Är det sidans grafiska utformning, graden av användarvänlighet eller kanske det förtroende den lyckas skapa hos kunden? Självfallet spelar allt detta in, men främst handlar det naturligtvis om att de produkter eller tjänster webbplatsen säljer är relevanta för besökaren, dvs att den trafik som drivs till webbplatsen är kvalitativ trafik.

Fördelen med att synas högt upp i den vänstra organiska resultatlistan på sökmotorerna är bland annat följande:

  • Du har en fast kostnad för marknadsföring oavsett antal besökare.
  • Du kommer att få exponering på stora sökmotorer såsom Google, MSN, Yahoo och Eniro.
  • Du når ett stort geografiskt område.
  • Lägre kostnad än traditionell media.
  • Du kommer att nå de personer som aktivt letar efter dina produkter/tjänster, vilket innebär att det är en träffsäker marknadsföring. Jämför detta med en vanlig annons, du når visserligen många personer men hur många är intresserade av just det Du erbjuder?

I fall där konkurrensen om ett sökord är hög och det är svårt att nå topplaceringar på sökmotorerna, eller om du vill nå ut till dina kunder väldigt snabbt, kan det vara lämpligt att använda sig av sk sponsrade länkar via Google Adwords för att nå ut till kunderna. Vi har flerårig erfarenhet av annonsering via Google och Yahoo och hjälper dig gärna igång med en startkampanj. Här kan du läsa mer om sponsrade länkar via Google Adwords.

Seriös optimering

En seriös sökmotoroptimerare följer givetvis sökmotorernas villkor och riskerar inte att få sina kunders webbsidor svartlistade och utslängda ur sökmotorerna. Vi använder oss enbart av godkända metoder och tekniker för sökmotormarknadsföring och följer självklart Googles riktlinjer i samtliga fall. Med WekuDatas tjänst för sökmarknadsföring säkerställs din placering på sökmotorerna i ett långsiktigt perspektiv, och optimeringen följer alltid sökmotorernas etiska riktlinjer.

Garantier

De sökoptimeringsföretag som erbjuder förstaplatsgaranti på sökmotorerna betraktar Wekudata som närmast oseriösa. Det är i princip omöjligt att erbjuda en sådan garanti, då de algotitmer sökmotorerna använder sig av kan ändras över natt och då är garantin inte mer värd än pappret den är skriven på. Sökoptimeringstjänsten vi erbjuder utförs professionellt enligt vedertagna normer, och ett långsiktigt realistiskt mål är att hamna tio-i-topp på vissa landsspecifika sökord/sökfraser framtagna tillsammans med Er. Valda sökord skall godkännas av WekuData, och du bör också vara uppmärksam på att det normalt dröjer 2-8 veckor innan resultatet av optimeringen börjar synas i sökmotorerna.

Med WeKuDatas tjänst för sökmotoroptimering/positionering kan du vara säker på att vi gör allt för att sökningar på just dina sökord/sökfraser skall leda till Din hemsida.

Kontakta oss för rådgivning

 

 

Driftinformation

Inga kända driftstörningar

Öppettider Butik

 

Mån-Fre: 08.00-17.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Lördagar: Stängt

Tel: 0430-73730

Bredband

 

Surfia Bredband