Mån-Fre: 08.00-17.00 Lunchstängt: 12.00-13.00 | 0430-737 30

WeKuData AB - din lokala IT- Partner

WekuData 20 åracer80
Hem Tjänster
Hostinglösningar PDF Skriv ut E-postadress

Wekudata har lång erfarenhet och ser till att din IT-miljö tas om hand till ett rimligt pris med hög säkerhet. Vi ökar effektiviteten och ser till att det blir kostnadseffektivt genom att bland annat automatisera en stor del av driften.

Vi arbetar mycket med hosting vilket innebär att du inte längre har behov av egen utrustning. Vi flyttar helt enkelt ut de program och data som behövs och lyfter över till oss. Förutom förbättrad miljö (Grön IT) säkrar det även driften och bidrar till ekonomisk vinning.

Hostinglösning från WekuData 

Artur Potocki

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

070-6103733

 
Backuplösningar PDF Skriv ut E-postadress

 

Om din dator gick sönder idag, hur mycket skulle då gå förlorat? 

Vi har lång erfarenhet av backupsystem över nätet, som en jämförelse med liknande tjänster erbjuder vi övervakning av backuperna åt er!

En backup är en försäkring ifall det händer något!

Oftast tänker man inte på att ta backup förrän datorn har kraschat, blivit stulen eller t.o.m brunnit upp och det är försent. I bästa fall kanske du redan har en säkerhetskopia på dina viktiga filer lagrade lokalt på en extern hårddisk eller dvd-skiva, men vad händer vid en brand eller stöld? Med WekuDatas Online Backup kan du återställa din information på ett enkelt sätt, en billig och trygg försäkring mot oförutsedda händelser!

Hur går en Online Backup till?

Istället för att göra säkerhetskopieringen manuellt på band, cd- och dvd-skivor säkerhetskopierar vår backupprogramvara all din data online över Internet helt per automatik! Med hjälp av vårt speciella backup program( som du laddar ner gratis från oss) bestämmer du själv Hur och När säkerhetskopieringen ska utföras. Du väljer själv vilka mappar och filer som ska säkerhetskopieras och vill du kan du köra en online backup på hela datorns innehåll till WekuDatas säkra backupservrar. Att återställa informationen som du har backup på är lika enkelt och utförs med hjälp av samma programvara. 

Säkerheten

Wekudatas backuplösning är ett avancerat system där din data är skyddad dels ur perspektivet att all information är krypterad och inte går att komma åt av andra, och dels att backupservrarna är placerade i säkra serverhallar.

Varför välja oss som er backupleverantör?

Vi har lång erfarenhet av backupsystem över nätet. Som en jämförelse med liknande tjänster erbjuder vi övervakning av backuperna åt er och säkerhetsställer att ni tar och kan återställa er data.

Hur kommer man igång?

Kontakta oss så hjälper vi er med att komma igång!

Startkostnad: 0kr 
Installationshjälp ingår 
Månadskostnad: från 395kr exkl moms.

 

 
Webbpaket E-postadress

- för dig som vill uppdatera din hemsida själv

CMSGrunden till en lyckad webbsatsning är en användarvänlig och snygg webbplats som hör ihop med din profil, och som sätter dina kunders behov i fokus. Genom vårt samarbete med kreativa formgivare säkerställer vi att din webbplats är estetiskt tilltalande såväl som tekniskt välgjord. Vi skapar ett skyltfönster för ditt företag som vi ”klär” utifrån dina önskemål och behov, av ditt eget material eller med hjälp av oss.

Vi levererar enkla strukturer och arbetar med pålitliga CMS-system som gör det enkelt för dig att uppdatera din webbplats själv, om du så önskar.

Läs mer...
 
Webbutveckling PDF Skriv ut E-postadress

 

Joomla WordpressWekudata bedriver webbutveckling och bygger webbsidor och hemsidor i CMS system (som är en förkortning av engelskans Content Management System) vilket är ett innehållshanteringssystem för att förenkla utvecklingen av en webbplats. Fördelen med ett CMS system är att du som användare vanligtvis inte behöver kunskaper i hemsidetillverkning. För att lägga till nytt material används en WYSIWYG( What You See Is What You Get)-redigering, vilket fungerar på ungefär samma sätt som MS Word.

Allt du behöver för att komma igång är en webbläsare som Internet Explorer eller Firefox och internetuppkoppling. Du kan uppdatera din webbplats från vilken dator som helst, var som helst.

Läs mer...
 
SEO - Sökmotoroptimering Skriv ut E-postadress

 

SEOSEO är en förkortning av engelskans "Search Engine Optimization", och på svenska säger man sökmotoroptimering. SEO är ett begrepp inom internetmarknadsföring och innebär att utforma en hemsida så att den visas högt upp i träfflistorna på de dominerande sökmotorerna när någon söker på ett speciellt sökord. Om optimeringen är "rätt" utförd leder det till fler intresserade besökare till hemsidan.

Inom sökmotoroptimering skiljer man på så kallad onpage- och offpage optimering. Onpageoptimering går ut på att modifiera den egna sidan så att den tilltalar sökmotorn. Det kan inkludera sådant som att definiera metataggar, skriva sökord i title-taggen, formatera rubriker, unikt textinnehåll etc. Med offpage menas kort och gott att skapa relevanta kvalitativa inlänkar till sidan.

Läs mer...
 
Sponsrade länkar PDF Skriv ut E-postadress

Marknadsföring genom annonsering i sökmotorer

Google AdwordsGoogle är den mest använda sökmotorn och där kan du nå köpsugna kunder med hjälp av tjänsten Adwords. När någon söker på speciella ord eller fraser som anknyter till dina produkter eller tjänster kommer en annons att visas som länkar till din hemsida.

Sponsrade länkar är textannonser som visas i anslutning till webbträffar( organisk träfflista) på sökmotorer som Google, Yahoo och Bing. Vi ser till att din webbplats syns i träfflistorna på de mest använda sökmotorerna( Google och Yahoo! Search Marketing).

Läs mer...
 
Internet reklam minskar Skriv ut E-postadress

Medieinvesteringarna ned 16 procent i mars

Under 2009 har medieinvesteringarna gått från minus 24 procent i januari till minus 16 procent i mars, enligt statistik från Sveriges Mediebyråer. Nedgången på 16 procent i mars 2009 är en viss återhämtning från de mer negativa siffrorna som redovisades för januari och februari.

Totalt är nedgången 18 procent för första kvartalet 2009. Om jämförelsen istället görs mellan första kvartalet 2009 och samma kvartal 2007 så är nedgången 3,5 procent.

Läs mer...
 
Internet reklam Skriv ut E-postadress

Internet Reklam Upp

De stora traditionella reklamkategorierna störtdök i december, enligt statistik från Sveriges Mediebyråer. Med en tillväxt på sju procent under december i jämförelse med samma period förra året höll Internet ställningarna bland de stora reklamköparna.

Läs mer...
 
Stark reklamtillväxt PDF Skriv ut E-postadress

Stark reklamtillväxt 2:kv 2008

Trots allt fler varningstecken att konjunkturen viker fortsatte reklaminvesteringarna att växa med 5,2 procent under årets andra kvartal i jämförelse med samma period förra året, enligt Institutet för Reklam- och Mediestatistik. Internetannonseringen ökade med 25 procent det andra kvartalet.
Läs mer...
 
Sökmotoroptimering PDF Skriv ut E-postadress

Varför är det så viktigt att synas i sökmotorerna?

Att finnas på webben är inte längre tillräckligt, för att nå nya kunder måste din sajt synas. Varje minut använder miljoner människor sökmotorer på internet för att finna varor och tjänster. Närmare 90% av alla sökningar efter produkter, tjänster och information sker på de tre största sökmotorerna Google, Bing och Yahoo.

Sökmotorer är numera en av de viktigaste kanalerna för företag som vill skapa nya affärer världen över, därför är det självklart enormt viktigt att hamna högt upp på listorna över sökresultat.

WeKuData hjälper just Ert företag att nå nya eller befintliga kunder genom att strategiskt använda sökmotoroptimering för marknadsföring på Internet. Målet är att fler kvalitativa kunder( kunder som verkligen är intresserade av era produkter/tjänster) ska nå fram till just Ert företags hemsida.

Läs mer...
 
Datorservice PDF Skriv ut E-postadress

Laga din dator hos WeKuDataI vår verkstad kan vi hjälpa dig med t.ex följande problem:

  • Datorer som inte startar.
  • Uppgradering av minne.
  • Byte av hårddisk.
  • Byte av grafikkort mm.
  • Virus/spyware borttagning.
  • Problem med nätverk, konfiguration trådlöst nätverk.
  • Ominstallation Windows 7 / Vista / XP.

 

Här hittar du drivrutiner

Om du har en dator med viktiga filer på hårddisken som vägrar att starta kan vi hjälpa dig!

Kontakta oss för mer information

 

 
IP Telefoni Skriv ut E-postadress

 

Ring med Din gamla telefon till ett modernt pris!

Så fungerar det

IP-telefoniIP telefoni innebär att du ringer via Internet istället för via koppartrådar. Överföringen av samtalen sker digitalt baserat på ett internetprotokoll därav namnet IP.

 

IP telefoni via Surfia

IP-telefoni beställer du via Surfia som gör valet av telefonitjänster enkelt då de viktigaste funktionerna redan ingår i abonnemangen. Du får ett personligt användargränssnitt, röstbrevlåda med avisering via email, möjligheten att skicka sms från Internet, nummerpresentation, vip/svartlistor, samtalsbegräsning, kortnummer, samtalslistor – allt ingår utan extra kostnader.

Till privatpersoner erbjuder Surfia abonnemang från 29 kr/månad, och då kan du använda din vanliga telefon precis som vanligt!

»» Ladda ner IP-telefoniavtalet för privatkunder

»» Beställ IP-telefoni här (Surfias hemsida)

Läs mer...
 


Driftinformation

Inga kända driftstörningar

Öppettider Butik

 

Mån-Fre: 08.00-17.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Lördagar: Stängt

Tel: 0430-73730

Bredband

 

Surfia Bredband