Mån-Fre: 08.00-17.00 Lunchstängt: 12.00-13.00 | 0430-737 30

WeKuData AB - din lokala IT- Partner

WekuData 20 åracer80
Hem Support Webb - FTP
Webbhotell PDF Skriv ut E-postadress

Ansluta till WekuDatas webbhotell via FTP

Crystal_Clear_app_Network_Connection_ManagerFör att uppdatera webbmaterial används FTP (File Transfer Protocol), ett vedertaget sätt att skicka filer över nätet. De flesta webbpubliceringsprogram har inbyggt stöd för FTP, annars kan du ladda ner FileZilla som är ett gratis FTP-program.

De uppgifter som behöver anges är följande:

Servernamn: ftp.wekudata.com
Port: 21 (standard)
Användarnamn:
Lösenord:

Vi rekommenderar att alla sorters filer förs över som binärfiler (binary, binary data, raw data) för att deras innehåll inte skall förändras på vägen.

FTP via webbläsaren

Oftast går det bra att använda en vanlig webbläsare istället för ett särskilt FTP-program.

Mata in ftp://ftp.wekudata.com/ i adressfältet i webbläsaren, ange ditt användar-ID och lösenord och tryck därefter på Enter. Går allt bra presenteras hemsideutrymmet som en kataloglistning.

Navigera i hemsideutrymmet genom att klicka på katalognamn och filnamn precis "som vanligt" på webben.

Tips:

• Slå gärna på "passiv FTP" ("passive FTP", "passive mode", "PASV") om ditt FTP program erbjuder detta alternativ. Detta undviker problem med brandväggar som annars kan komma "i vägen".

• Om programmet frågar efter en sökväg ("remote path" el. likn.) så bör du ange / (ett snedstreck) där för att tala om för programmet att det inte själv behöver förflytta sig till "rätt" katalog. Man placeras nämligen automatiskt i den katalog som man har uppdateringsrättighet till.

• I Internet Explorer brukar det gå att dra och släppa filer direkt till och från fönstret med kataloglistningen; andra webbläsare brukar erbjuda alternativet File --> Upload File... (eller motsvarande) för att ladda upp filer till hemsideutrymmet.

• I Internet Explorer, se om möjligt till att Verktyg --> Internet-alternativ... --> Avancerat --> Använd passiv FTP... är förkryssat, likaså slå på mappvy för FTP.... Detta för att undvika vanliga problem med brandväggar respektive att få möjligheten att använda "dra-och-släpp-metoden".

Driftinformation

Inga kända driftstörningar

Öppettider Butik

Mån-Fre: 08.00-17.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Lördagar: Stängt

Tel: 0430-73730

Bredband

Surfia Bredband